DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Výstavy 2011

                        Skončil rok starý a nový začíná

     Ano, zvyk, jak se říká je železná košile. A já si zvykla lehce a snadno na to, že každý začátek nového roku trošíčku zavzpomínám a zhodnotím. Jen pár vět, žádné velké rozepisování. Ono vlastně ani tak moc není co psát, už bylo skoro vše řečeno níže. Pomaličku jsme se tento rok vraceli do vyjetých kolejí, jen tak polehoučku, pomaloučku. Přibyly úspěchy, ale také zklamání. Konečně mě došlo, že naše Lentilka není pro výstavy zrovna stvořená a tak ke konci roku jsem jí ostříhala. Stala se z ní dovádivka dovádivá, mě ubylo práce na její srsti a ona - alespoň tak vypadá, si užívá psího života jak se patří.Ulinka zas dostatečně zarostla a mohla se vrátit do výstavního kruhu a začala velice pěkně. Andýsek i s přibývajícími roky je stále v dobré kondici a zraje jako víno. Čím starší, tím se mi stále víc líbí, asi jako každému majiteli jeho chlupatá potvůrka. Ovšem jak dlouho bude ještě on ve výstavním kruhu, to je ve hvězdách. Přibylo nám tento rok pár nových kontaktů i přátel, za což jsme moc rádi.

     A tak nakonec všem přejeme mnoho dobrých výstavních úspěchů i v tomto novém roce, a všem našim kamarádům aby tento rok byl pro ně úspěšným ve všech směrech. Tak někdy zase nashledanou na některé výstavě. A nebo snad i na našich stránkách?

           

            

 

          Klubová výstava Shih-tzu klubu ČR 27.11. 2011

 

       rozhodčí:     J. F.  Vanaken      Belgie          

 

           Poslední listopadovou neděli a též i první adventní neděli se konala Klubová výstava pořádaná Shih-tzu klubem ČR v hotelu Step v Praze. Dlouho, předlouho jsem se rozmýšlela zda někoho ze svých chlupáčů přihlásit a nebo se jen jet podívat a fandit známým. Z počtu přihlášených  psíků, kteří mimochodem přibývali docela rychle, jsem měla veliké dilema. Ve veteránech byli přihlášení opět jen dva pejsci a tak jsem nechtěla být jen do počtu i když třetí místo by nebylo špatné. Jak jsem se zmýlila - škoda . Andýsek se mohl alespoň projít a kdoví, možná .... Ve fenkách  ve třídě otevřené byly přihlášeny jen dvě fenky a tak jsem nakonec ze zvědavosti jak by moje sluníčko Ulinka dopadla, přihlásila jen Ulinku. O přihlášení mého zlatého neštěstí Lentilky, jsem neuvažovala vůbec.

             Nedělní ráno proběhlo v naprostém klídku, v 8 ráno jsme se nalodili do auta a i s kamarádkou Haničkou, která byla zvědavá na psí výstavu jsme odfrčeli jsme do STEPu. Vše začínalo jako vždy  čekáním na veterinární prohlídku pejsků a pak vyhledáním místečka pro rozložení našich věcí. Tentokrát to nebylo jednoduché, protože klecí, lidí a pejsků bylo teda požehnaně.

             Obdivovala jsem kolik nových a krásných štěňátek opět přibylo a těšila jsem se moc na jejich předvedení. Tak jako ostatně vždycky, protože těm malým chlupatým kuličkám by odolal snad málokdo. Já sama měla dost času, protože předvedení Ulinky bylo plánováno až po obědě a tak jsem přispěla snad alespoň trošku kamarádům tím, že jsem jim upravila jejich pejsáčky.

            Nakonec se blížil čas na upravení Ulinky do kruhu. Když jsem zjistila že je přihlášená s námi i interšampionka Nobleska, se kterou jsme mimochodem bojovali vždycky, věděla jsem, že moc velkou šanci nemáme. Nástup do kruhu a už zbývalo předvedení a posouzení panem rozhodčím. Ulinka, asi přece jen natěšená se předvedla krásně. Běhala snad jako nikdy předtím a pro mě byla byla prostě fantastická. Verdikt pana rozhodčího  V 2, res. CAC ze čtyř přihlášených šicunek.

            Posudek: výborný typ, překrásná hlava, hezká hřbetní linie, pěkné předvedení, dobrý pohyb, parelelní pohyb, vyrovnaná, dobré sebevědomí

            Moc panu rozhodčímu děkujeme za krásný posudek a za to jak byl na všechny pejsky milý a jak velikou měl se všemi trpělivost.

                                  

                                  

 

                              

 

        

 

                    

2.Krajská výstava Týn nad Vltavou 11.9. 2011

 

rozhodčí : ing. Alena Košťálová

 

K účasti na této výstavě nás víceméně přemluvili kluci Šimčíkovi. Počasí před výstavou bylo chladné a tak jsme přemýšleli i o tom, že tuto výstavu vzdáme. Předpověď od čtvrtka začala pro nás být příznivější a tak jsme si řekli, že to tedy zkusíme. Všechny věci jsme měli z předcházejícího týdne sbalené v autě a zbývalo tedy jen vykoupat, naložit sebe a psy a odjet na místo určení. A tak sobota byla dnem koupání, protože jsem vystavovala všechny tři šmudlíny.

V neděli jsme vyjížděli po šesté hodině a za již pěkného a teplého počasí. Cesta uběhla rychle i když občasné mlhy nás trochu zpomalily. Na parkovišti před výstavištěm jsme se setkali se Zdeničkou a Míťou a tak na místo jsme šli společně. Pochopitelně že první byli kluci, už s postaveným stanem a vyhlíželi kdy se objevíme. Po vybalení přišla na řadu ranní kávička, a pak prohlídka stánků. Nákupy jsou samozřejmostí.

Kdysi jsem si říkala, že na výstavu jet se třemi psíky je vražda , protože práce s přípravou do kruhu je vždycky náročná. Tak a teď jsem si to vychutnala pěkně. Obávala jsem se toho, jaký posudek dostane Lentilka.

První šel do kruhu Anduláček. I když už začalo být docela slušné vedro, opětně si krásně vykračoval. Paní rozhodčí mu neměla co vytknout. Posudek byl opět krásný, výsledná známka V1, VT veteránů.

Pak jsem nastupovala s Lentilkou. Trošku jsem měla obavy z toho jejího ocásku. Paní rozhodčí byla opětně hrozně moc skvělá. Kromě poznámky že nosí laxně ocásek, byl posudek v samých superlativech. Ještě jsem dostala rady co a jak a výsledná známka byla V1, VT.

No a předvedení v kruhu uzavírala Ulinka. Šlapalo jí to stejně tak dobře jako kdysi předtím. Byla skvělá a přestala se bát i větších psů. Verdikt paní rozhodčí: V1, VT a KV.

A tak jsme opět šli do závěreček. Opět jsme byli vybráni do užšího výběru 5-ti nejlepších psů. Ale tím pro nás výstava skončila. Odjížděli jsme opět s krásnými poháry a dobrými pocity.

Velké poděkování patří paní ing. Košťálové za krásné posudky, za rady a za úžasně krásné a milé chování ke všem posuzovaným pejskům. Děkujeme!

Taktéž patří velké poděkování všem pořadatelům této výstavy a hlavně pak paní Lukáškové. Děkujeme !

   

                                               

Krajská výstava Dog Show Rybníky 3.9. 2011

 

rozhodčí: ing. Alena Košťálová Cz

 

Výstava Dog Show Rybníky je pořádána od roku 2008. Na jejím prvním ročníku jsem se byla pouze podívat a líbilo se mi tam tak, že druhý ročník jsem již přihlásila svoje miláčky. Ovšem osud tomu chtěl jinak a my se nemohli zúčastnit. Ale na letošní jsem se moc těšila a tak jsem přihlásila a v sobotu ráno jsme vyrazili. Vystavovala jsem jen Andýska a Ulinku. Lentilka jela pochopitelně s námi, aby se stále víc otrkávala.

Na místo jsme dorazili první a tak po dvou letech jsme rozbalovali tábořiště. Kupodivu jsme nezapoměli na rozložení našeho stánku. Postupně dorazili Lenka s Janou a už nám bylo veseleji.

Výstavu opět zahajovala dudácká kapela. Protože před námi nebylo mnoho pejsků, tak jsem začala s česáním těch svých v domění, že učešu i Janě a Lence. Ovšem nějak se to zvrtlo a když jsem dočesala ty svoje mazlíky, už jsem měla jít do kruhu s Bonnym. Takže se děvčatům omlouvám že si museli česat samy.Zvládly to stejně dobře. S Bonym jsem vyšlápla V 2 a tak jsme s Janou z toho měli radost.

Hned jsem nastupovala s Anduláčkem do kruhu a to už ve veteránech. Paní rozhodčí se moc líbil, Dostal V 1 a odpoledne jsme se chystali do závěrečných soutěží.

Ulinka byla ve třídě otevřené. Po dlouhé době si vyšlápla výstavičku a hned s krásným výsledkem V1, VTO a Krajský vítěz. Takže i Ulinka šla do závěrečných soutěží.

Závěrečné soutěže se konaly v 15 hodin a my jsme ještě s pomocí Jany a Míry přestěhovali stan k závěrečným kruhům. Všichni odjeli i Lenka, která s Leonkem dostala KV a jen my jsme zůstali. Měli jsme spousty času a tak všichni tři naši miláčkové se mohli v klídku proběhnout a taky trošku ochladit na travičce. Počasíčko nám opravdu přálo.

V závěrečných soutěžích Andulka i Ulinka byli vybráni do užšího výběru 5-ti pejsků, ale na prvních třech místech jsme se neumístili. Ale i tak jsme z jejich výsledků měli obrovskou radost a domů jsme odjížděli s krásnými pocity.

Moc děkujeme paní rozhodčí za nádherné posudky a pořadatelům výstavy za krásně prožitý sobotní den.

Vystavovala jsem Bonnyho  

                                   Andýsek     

    

            

                                                           

Moje vymazlená Ulinečka

         

                            

Klubová výstava Shih-tzu 29.5. 2011

 

rozhodčí: Bruno Nodalli Italie

 

Na kteroukoliv klubovou výstavu jsem se vždy těšila a myslím si, že i ti, kterých se to týkalo (pejskové) nejvíce, si to vždy do sytosti užívali také. A tak po dlouhém, předlouhém váhání jsem téměř na poslední chvíli přihlásila i moje mazlítka na tuto výstavičku. Proč až na poslední chvíli? Váhání bylo koho přihlásit. Bylo jasné, že Andulka půjde do veteránů. Váhala jsem s Ulinkou a Lentilkou. Uloušek docela pěkně zarostla a myslím že by neměl problémy. Lentilka je moc pěkná kočička na pohled, ale má ještě dost vad, které vidím nejen já, ale i ten, kdo výstavní šitzunky má. Nakonec zvítězila Lenti, protože třeba se mé oko mýlí a rozhodčí může mít jiný názor.

Klubová výstava se konala v hotelu Step v Praze. Je tam opravdu velice příjemné a důstojné prostředí pro toto velmi krásné plemeno.

Tak jako před každou výstavičkou, jsem zasvětila sobotní den koupání a přípravou chlupáčů, aby nedělali ostudu. Když jsme večer připravovali věci do auta, kulíšci nám vehementně fandili a bylo vidět, že jsou celí netrpělivý, že se opět podívají na výstavičku. Nakazili tím i Lentilku, která vlastně ani nevěděla co se to bude dít.

Nedělní ráno bylo tedy v poklidu, protože jsme vše měli připravené a tak zbývalo se nasnídat, vzít mazlíky, nalodit se do auta a odjet. Však to máme za humny a během 10-ti minut jsme byli na místě. Jak jsme byli natěšení, tak jsme byli mezi prvními. Zaujali jsme místo a čekali na kluky Šimčíkovi, kteří přijeli i se Zdeničkou. Času jsme měli dost a tak vše probíhalo bez jakýchkoliv nervozit, kterými jsem vždy oplývala já sama, abych vše stihla a pesani šlapali dobře. Tentokrát jsem byla naprosto v klidu a věděla jsem dopředu co nás čeká.

Výstava začala jako vždy puppy třídou a pan rozhodčí byl k těmto prťatům naporosto úžasný. Ale nejen k nim, i k ostatním psům. Posuzoval velice přísně, poctivě a do všech detailů a spravedlivě. Bylo vidět, že nemá vyhraněný názor na to, jak má šicka vypadat, ale vždy posuzoval podle konkurence v jednotlivém kruhu. Bylo to lahodné oku se dívat na jeho posuzování. A myslím si, že nejen mě, ale též pejskům byl moc sympatický. Žádný se nebránil jeho ohmatání a osahávání při posuzování a tak si myslím že by to mělo vypadat.

Blížil se čas a já trošku upravila Andulku do kruhu. I na něm bylo vidět, jak se do kruhu těší a jak mu to chybělo. V kruhu se předvedl moc hezky, běhal jak za mlada a dostal krásný posudek.

P o s u d e k: 9-ti letý pes, stále v perfektní formě, velmi tmavé oko, správně otevřené, lehounce níže nasazené. Nosní houba je velmi krásná, nosdry jsou nepatrně uzavřenější. Je to malý jedinec ale dobré stavby těla s excelentním hrudníkem, velmi krásný v pohybu, elegantní v pohybu, elegantně představuje svojí rasu. pořadí: V 3

 

Pak jsme měli dostatek času na kávu, poklábosení se známými, zakoupení nějakých potřebných věcí, které se jako vždy na výstavách dají zakoupit.

Po přestávce už zbýval čas na úpravu našich svěřenců. Měla jsem obavy, že jsem zapoměla na úpravu topknotu, ale opak byl pravdou. Nakonec jsem nečesala jen své pejsky, ale upravila jsem i několik jiných.

No a přišel čas na úpravu Lentilky. Protože to byla její první výstavička, nevěděla jsem jak se bude chovat. Ale musím jí strašně moc pochválit, protože byla velice vzorná. Držela na česání a dokonce tak jako nikdo z mých psů na válci držela tak, že až usnula. A pak už zazněl nástup do kruhu a tak jsme šli do jámy lvové. Mé tušení a oko se nemýlilo. Ve velké konkurenci 10 ti feneček jsme dostali jako jediní posudek velmi pěkný, ale známku Velmi dobrý.

Posudek: 12měsíční fenka, je to fenka velmi dobré kostry, dobrý tvar hlavy, tmavé oko, pravé lehce ujíždějící, korektní nosní partie a stop, lehký předkus, dobrý profil, přál bych jí delší krk, dobře vyvinutý hrudník, záď je stále ve vývinu, dobré nasazení ocasu, ale přepad není korektní, excelentní stehna, správné uhlení zadních končetin, srst optimální textury, dobrý pohyb.

Přiznávám, že se mi trošku chtělo brečet a přišlo mi líto, ale věděla jsem s čím jdu do kruhu a tak to musím nést na hrbu.Buď se nám nošení ocásku časem upraví, nebo budeme mít doma pouze mazla na mazlení a ostříhánka.

 

Velký dík všem organizátorům za za skvěle připravenou výstavu a za dobrou ruku při výběru rozhodčího. Panu rozhodčímu děkujeme za skvělé posudky.

 

Webová stránka byla vytvořena pomocí on-line webgenerátoru WebSnadno.cz

Nový blok - dvojitým kliknutím zde, zahájíte úpravu bloku...