DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Výstavy 2015

Vítejte na stránce odriobotisho.wbs.cz v sekci Výstavy 2015

 

                                                                                                                                                         

                         Mezinárodní výstava psů Prague Expo Dog

                                          31.10. a 1.11. 2015

     Po dlouhé době naše výstava s Uli Fantazia z Ivafre a zkouška jak se bude chovat Jacquelina Lady Aires při velké účasti pejsků všech plemen.   Ulinka  byla jako vždy při čekání slaďoučká a miloučká. Předváděla se vcelku dobře. Jacquelinka  překvapila, protože vůbec z velkého počtu psů neměla ani trauma, naopak . V příštím výstavním roce se na ní těším.

     31.10.2015  

  přihlášeno 31 shih-tzu                            rozhodčí   Lozic Željko SRB

                     Uli Fantazia    V2

     1.11. 2015  

   přihlášeno 27 shih-tzu                        rozhodčí     Beare Andrew, Irsko

                                  Uli FantaZIA   v 1

 

            

 

               

 

             Klubová výstava klubu shih-tzu ČR

 

 

                                                       

 

          Praha hotel STEP dne 18.10. 2015         

       Rozhodčí : Rossa Gennari    Italie

 

     V neděli ráno kolem 8 hodiny vyrážíme do Prahy. Já natěšená, Ulinka stará hartovnice a naše juniorka Jacquelinka netuší co  jí čeká. V autě se obě chovají přímo ukázkově a zanedlouho jsme již na parkovišti hotelu Step a pomalu vybalujeme a jdeme si pro desky a na veterinární prohlídku. Vítá nás Daniela Gottfridová a dává patřičné instrukce a my se jdeme usadit na místo. Prohlížím katalog. Je přihlášeno celkem 50 jedinců shih-tzu. Usazujeme se na místě, vítáme se vzájemně se všemi svými známými, později doráží Jana Tomková s Mírou a Bonnym. Holky se v kleci chovají ukázkově i Jacqi, která doma papulu nezavře, je klidná a neštěká.

      Vystavujeme až po polední přestávce, takže chvilka na cigaretu, trošku pokecu. Až se sama sobě divím, protože nejsem ani trošku nervozní i když jsem trošku znejistěla,když jsem šla vyvenčit holky. Jacquelina se na koberci  asi necítila dobře a nechtěla jít ani s Ulčou. Jen jak jsme ale vyšli ven, vykračovala moc pěkně.

      Jana s Bonym se vystavovali moc pěkně a jim moc drželi palečky. V otevřené třídě psů byla opravdu velká konkurence. S hezkým posudkem, ale bez pořadí pro ně výstava končí.

        

 

        Po skončení posuzování psů jsem Jacquelinu vzala do kruhu, aby se pokusila projít. Krásně šlapala a tak jsem jí dlouho nechtěla trápit. Při cigárku se dovídám, že paní rozhodčí je přísná, ale že je specializovaná na plemeno shih-tzu a je i chovatelkou č. 1 v Itálii. A v duchu jsem byla plna očekávání, co budeme mít v posudku my. Dočkala jsem se velmi brzo. protože jsme byli ve třídě dorostu. Nástup Jacqueliny do kruhu, postoj a pak procházka. Pak k posouzení na stúl.  Jacquelina byla přímo, tedy pro mě, ukázkově vzorná. Šlapala velmi pěkně a na stole stála jako přikovaná. Při posuzování jsem sem tam pochopila některá slovíčka v italštině a tak jsem si říkala, že snad posudek nebude špatný. Posudky jsme dostávali do rukou až po ukončení výstavy. Jacquelina Lady Airez získává při své první výstavě VN 1 ve třídě dorostu a získává i ocenění Primus Minor. Moc děkujeme paní rozhodčí za velmi krásný posudek i krásný přístup ke všem psům.

 

              

                                                            

 

Potom jsem se pustila do Ulinky a za chvilku jsme šly obě do kruhu. Trošku jsem měla problém s jejím učesáním, takže na Prahu to musím ještě trošku vylepšit. S Ulískem při předvádění nemám žádný stres. Je to moje zlatá kočička. Na výstavě Ulinečka získala  V 1 veterán taktéž s krásným posudkem, za který paní rozhodčí moc děkujeme.

             

                

    

                                 

 

   Děkujeme touto cestou nejen paní rozhodčí Gennari za opravdu krásný přístup ke všem vystavovaným jedincům, ale i všem pořadatelům Klubové výstavy.

 

                                                        

                                                     

                            

 

                           

 

 

 

 

                                    Výstavy  2015

     Je tu opět další rok a já se rozhodla, že se pokusím Ulinku dostat opět do výstavního ruchu. Delší dobu se nevystavovala, odvykla si a já chtěla zkusit, zda mohu znovu s ní do výstavního kruhu. A tak jsem poslala  přihlášku na klubovou výstavu Shih-tzu klubu ČR.

     Výstava se opět konala v hotelu Step, takže jsme nemuseli dojíždět daleko. V příjemném a dá se říci komorním prostředí to byla vcelku dobrá volba. Dosáhli jsme už osmi let a tak jsme postoupili do třídy veteránů. Moje veteránka byla klidná a chovala se opravdu jako dáma . Jak ji znám, tak jsem hned věděla, že bude klidná a předvede se jako vždy dobře a bez problémů.

     Při nástupu do kruhu se chovala skoro až profesionálně. Krásně se stavěla do postoje a v pohodě čekala až na nás přijde řada k posouzení. Při posuzování byla klidná a dobře se předváděla. Ocásek měla krásně v linii a chodila přímo ukázkově. Děkujeme za krásný posudek panu rozhodčímu Jančíkovi.  Ale měli jsme tak trošku i smůlu, i když já to tak nebrala. Pan rozhodčí všechny vystavované psíky v naší kategorii hodnotil moc dobře a nakonec se rozhodl určit místa podle věku. A tak jako nejmladší ze třídy jsme skončili na 3. místě.  I tak to pro nás bylo vyznamenání a i tak trochu povzbuzení pro další výstavy.

     Takže moc děkujeme pořadatelům, panu rozhodčímu a doufám, že se opět s vystavovateli na nějaké té výstavě potkáme.

 

          

 

                                                    

 

                

  •